Otthon Melege Program 2016 - eljött a nyílászáró csere ideje

Otthon Melege Program 2016 – eljött a nyílászáró csere ideje

Otthon Melege Program 2016 – eljött a nyílászáró csere ideje
Otthon Melege Program 2016 - eljött a nyílászáró csere ideje

Ha már régóta tervezi korszerűtlen nyílászáróinak a cseréjét, akkor remek hírrel szolgálhatunk Önnek. A 2016-os évben folytatódik az otthon melege program, méghozzá komplex felújítások támogatásával.

A pontos keretösszeg még nem ismert, de az előzetes tájékoztató szerint több milliárd forintra pályázhatnak idén tavasztól a korszerűtlen családi házakban élők.

A részletek jelenleg kidolgozás alatt állnak, de az már bizonyos, hogy komplex felújításokat támogat a 2016-os Otthon Melege Program. Egészen pontosan szigetelésre, nyílászárók cseréjére, a víz- és villamos hálózat korszerűsítésére vehető majd igénybe támogatás, melynek 40 százaléka vissza nem térítendő támogatás, 15 százaléka kedvező kamatozású hitel, 45 százaléka pedig az önrész.

Az előzetes tanulmányok alapján felújítások támogatása meglehetősen indokolt. A magyar családi házak több mint kétharmada 1980 előtt épült, s az akkori sztenderdeknek felel meg.

Ennek megfelelően a hőszigetelt családi házak aránya egyetlen magyar településen sem haladja meg a 30%-ot. A nyílászárók terén hasonló a helyzet, csak nagyobb a szórás, de átlagosan 40%-ra tehető a viszonylag korszerű nyílászáróval ellátott lakások száma.

Az átfogó elemzéséből az is kiderül, hogy a lakosság jelentős részének gondot jelent a ház kifűtése. A családi házak közt az 1945 előtt építettek teszik ki az épületek több mint egyötödét.

Bíztató adat, hogy a homlokzati nyílászárók cseréjére kiírt korábbi program keretében 2100 háztartás lett korszerűbb 1,1 milliárdból.

Mindenesetre ez a pályázat remek lehetőség arra, hogy a felújítási költségek kalkulálásánál számításba vegye a fa nyílászáróra történő csere lehetőségét, hiszen akkor elmondhatja magáról, hogy az energiatakarékosság mellett a környezetre és az esztétikára is gondol.

Bármely kérdése esetén szakembereink örömmel állnak rendelkezésére. Írjon nekünk vagy kérjen ajánlatot!