Fűtésköltség? Vásároljon valódi értékeket!

A fűtésköltség optimalizálása. Vásároljon valódi értéket!

A fűtésköltség optimalizálása. Vásároljon valódi értéket!
fűtésköltség, fűtési költség, faablak

Nyakunkon a fűtésidény? Ha jól választ, a fűtésköltség optimalizálását is kipipálhatja!

Jó lenne olyan megoldás ami elfogadható szinten tarthatja a fűtésköltség mértékét?

Vajon lehetséges egy lépcsőben olyan változtatást tenni, amivel hosszú évekre elintézheti, hogy üzembiztosan optimalizált szintre szorítsa a fűtési költséget? A választ nem nehéz kitalálni! Az ablakok szigetelő tulajdonságai nagyban befolyásolják a havonta fűtésre költött büdzsé kereteit. Nézzük sorban miben rejlik a költségoptimalizálás lényege!

Az ablaküvegek szerepe

Az ablakok üvegezése többrétegű, a mai modern ablakokat már így gyártják. Az üvegrétegek közötti légrésben nem levegő van. Olyan gázzal töltik fel, amelyek szigetelő képessége meghaladja a levegőét. Az ilyen ablakok bent tartják a szoba melegét. minél jobb a szigetelő képesség, annál kevesebb meleg szökik ki a hideg utcára az ablakon át.

A hőszigetelő képesség jellemzésére az Ug hőátbocsátási tényezőt használják a szakemberek. Egy átlagos ablaküveg hőátbocsátása Ug=1.0 körül van, ezt lehet egyre lejjebb tornászni a technikai jellemzőkkel.

Például gáztöltéssel

Ilyen lehet például, hogy milyen gázt használunk az ablakrétegek között. Bejáratott megoldás argon gázzal tölteni a légréseket. Egy 3 üvegréteggel ellátott, 2 légréssel, argongázzal töltött ablak hőátbocsátási tényezője 0.5 körül alakul, ez 50%-os javulást jelenthet az előzőhöz képest.

Nálunk rendelésre kriptongázzal töltött ablakokat is lehet kapni, ezek hőátbocsátása még ennél is alacsonyabb, 0.3 körüli értékekkel kedvez. Ez bizony további 30-40% -os hatékonyságnövekedésnek felel meg.

Ha ilyen mértékű fűtésköltség csökkentést céloz, ezekkel az ablakokkal simán elérheti!

Újépítésű házaknál, ahol 15-20 cm-es hőszigetelést raknak fel a falakra, 92 mm profil szélességű, 3 rétegű, kriptongázas ablakokat javaslunk. Ezekkel felszerelkezve a fűtésköltségek igencsak takarékos szinten tarthatók…

Szigetelt távtartókkal

Az ablakokba épített üvegszerkezet távtartói is fontosak a hőszigetelés szempontjából! Korábban általánosnak volt tekinthető az alukeret, mint távtartó az üvegrétegek között, ma ettől modernebb, hőhídmentes távtartókat használunk. Az üvegek befogása is hőhídmentes peremekkel történik. A ROPANT Premium faablakoknál ilyen megoldásokat biztosítunk, hogy új ablakai jelentősen hozzájáruljanak a rezsiköltség csökkentéséhez.

Minimális légrésekkel

A tok és szárnyak hővédelmét többrétegű gumitömítésekkel tesszük tökéletessé, és persze az illesztések pontossága miatt a légrések minimálisak.

Az ilyen modern ablakokkal biztos lehet benne, hogy fűtési költségei a lehető legalacsonyabb szintre csökkennek. Legalább negyedével csökkentheti költségeit, ennél kevesebbel ne legyen elégedett!