Fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró? - Fa nyílászárók - ajtók, ablakok

Fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró?

Fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró?
Fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró?

Manapság olyan hatalmasra nőtt a kínálat a nyílászárók piacán, hogy mind a kivitelezés minősége, mind pedig ár szempontjából óriási különbségeket tapasztalunk. Az alapkérdés azonban mindig felmerül: fa vagy műanyag nyílászártót? A döntés nem egyszerű, de összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amelyek minden kétséget kizáróan a fa nyílászárók mellett szólnak és bár a fa költségesebb a műanyagnál (legalábbis a beruházás tekintetében), távlatokban gondolkodva a műanyag a drágább döntés.

Esztétika

A fa nyílászárók kifinomultságát és megjelenését soha nem fogja tudni helyettesíteni a műanyag nyílászáró. Nem fakulnak ki és színeződnek el, ugyanakkor egy egyszerű ápolással fel tudjuk frissíteni őket, könnyedén a külső homlokzat vagy a belső falfestés hangulatához tudjuk igazítani.

Ezen túlmenően a fa nyílászárókkal nem csak hagyományos, de modern hatást is egyaránt elérhetünk, alkalmazkodnak mind a klasszikus, mind a modern otthonokhoz.

Minőség

A fa természetes és magas hatásfokú szigetelő anyag. A puha- és keményfa ablakok két- vagy három, de ma már akár négyrétegű hőszigetelő üvegezéssel egyaránt elláthatók, a kiválóan alacsony hőáteresztő képességük mellett a hangot is remekül szigetelik.

Élettartam

A fa ablakok és ajtók esetleges sérülése sokkal könnyebben javítható, mint a műanyag nyílászáróké, és a megfelelő ápolással akár 50-60 év is lehet az élettartamuk, szemben a műanyag alternatívával, amelyből a legkiválóbb minőségű is csak ritkán éri meg a 30 évet.

Környezettudatosság

A fa nyílászárók gyártásakor nem keletkezik széndioxid, ellentétben a műanyag nyílászárókkal. Emellett a fa teljes mértékben újrahasznosítható és biológiailag lebomló ami műanyag alternatívájáról nem mondható el.

Biztonság

Mechanikai szilárdság szempontjából ablakainkat komoly teszteknek vetjük alá. A betörésvédelemről a biztonságos ablakok című cikkünkben olvashat részletesen.

Választék

A felhasználástól, a stílustól és a költségvetéstől függően választhat prémium, standard vagy basic kategóriájú termékeink közül. Ami valamennyiükben közös, az a kiváló minőség, az időtállóság és a páratlan esztétika.

Kérjen ajánlatot vagy vegye igénybe szakértelmünket, örömmel állunk rendelkezésére!